Disiplinler arası yaklaşım
Disiplinler arası yaklaşım
Sağlıklı, kaliteli ve mutlu bir kent yaşamı için gerekli kapasiteleri ve erişilebilirliği arttırmak
Sağlıklı, kaliteli ve mutlu bir kent yaşamı için gerekli kapasiteleri ve erişilebilirliği arttırmak
Fiziki kaynakları ekolojiye saygıyla kullanan
Fiziki kaynakları ekolojiye saygıyla kullanan
Farklılıkları zenginliğe katık eden aktif bireyler
Farklılıkları zenginliğe katık eden aktif bireyler
Duyurular

mimarizm.com / 26 Şubat 2016

 

Mimarlar Derneği 1927 tarafından düzenlenen söyleşinin konuşmacıları, Özlem Sert ve Yavuz Eren.“Ankara’da Açık Kent Kimliği ve Kentin Hikâyeleri Projesi” ...

“Ankara’da Açık Kent Kimliği ve Kentin Hikâyeleri Projesi” konulu söyleşi, 1 Mart 2016 Salı günü saat 19:30’da Mimarlar Derneği 1927'de izlenebilir.
 
 Sunu Özeti:

Mekânların anlam haritalarına ulaşabilmek, kentte yaşayanların açık ve demokratik bir kimlikle mutlu ve özgür olmalarını sağlar. Bir kenti iyi kent” yapan sadece sokak yapısının, fiziki yerleşiminin değil, aynı zamanda yerlerin anlamlarının okunabilirliği ile ilişkilidir.  Hacettepe Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi, Türkiye'de bir tarih bölümünde kurulan ilk kent araştırmaları merkezi olarak, kentlerin hızla değiştiği günümüzde anlamlı bir yer olarak oluşan birikimi, paylaştıkça artan bir kültür hazinesi olarak inceler. Bu çerçevede, H.Ü. Kent Araştırmaları ve JeoIT’nin ortaklaşa yürüttüğü Kentin Hikâyeleri Projesi, Ankara’da geçmişten geleceğe bir paylaşım ve kent içinde akıllı bir iletişim mecrası oluşturmayı hedefler. Çoğulculuk ve açıklık prensipleri ile erişebilirliği arttırmayı hedefleyen Kentin Hikâyeleri Projesi, okuyucusunu, dinleyicisini, izleyicisini tarihin mutfağında ve Ankaralı hem hemşehirlilerinin deneyim zenginliğinde bir gezintiye davet eden bir iletişim tasarımıdır. Kentlerin kimliğini derinleşen, açık bir tarih anlatısı ile kurmak, çoğulcu bir yaratıcılığın önünü açar,  geçmişin farklı patikalarını anımsatır ve geleceğin olumsallıklarını zenginleştirir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
 

Konuşmacılar hakkında:

Doç. Dr. ÖZLEM SERT
Hacettepe Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi

1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Sert, Yüksek Lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi, Tarih Bölümü’nde Orta Çağ İslam Tarihi üzerine yaptı. Doktora derecesini Ludwig-Maximilians Üniversitesi, Türkoloji (Anadal), (Antropoloji ve Siyaset Bilimi Yan Dalları)’nda yaptı. Osmanlı kenti Rodosçuk (Tekirdağ) üzerine yaptığı mikro kent tarihi tezinde kenti sıradan insanların hikâyeleri ile anlatmaya odaklandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Harvard Üniversitesi, Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nde kent teorisi ve karşılaştırmalı kent tarihi üzerine doktora sonrası araştırmasını yapan Sert, 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Kent Araştırmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kurdu. Halen Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak ders vermekte ve Osmanlı kentleri, kent kimliği, yerleşim tarihi, toplumsal cinsiyet, tarihi coğrafya, Coğrafi Bilgi Sistemleri konularında çalışmaktadır.
 
YAVUZ EREN
JeoIT    

     
1998 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümünden mezun olan Eren, Yüksek Lisans çalışmasını “Yapay kas kullanan bir protez kol için mekanik aksam ve kontrol sistemi” üzerine yaptığı tez çalışması ile Rutgers Üniversitesi’nde (New Jersey, USA) tamamladı. 1999-2001 yılları arasında aynı üniversitede burslu araştırmacı ve eğitmen Asistan olarak çalıştı.  Eren ikinci Yüksek Lisans derecesini ise 2008-2011 yılları arasında Bilgisayar Mühendisliği alanında, Northeastern Üniversitesi’nden ( Boston, MA, USA) aldı. 2001- 2003 yıllarında Kıdemli Araştırma Görevlisi olarak PSI Ltd. (Andover, MA, ABD) Şirketi’nde iş yaşamına başlayan Eren, 2003-2013 yıllarında Geotech Grup’ta (Türkiye / S. Arabistan, ABD) Araştırma Birim Başkanlığı yapmıştır. Halen JeoIT Ltd. Şirketi’nin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olarak Yazılım Mimarisi, Veritabanları, Zengin Arayüzlü Uygulamalar, Web / Mobil Uygulamalar, Paylaşımlı Sistemler, Adaptif Kontrol Sistemleri, Gerçek Zamanlı Üç Boyutlu Grafikler, Akıllı Malzemeler, Enerji Spektrumları, Coğrafi Bilgi Sistemleri konularındaki uzmanlık alanlarında araştırma projeleri yürütmektedir.